Translate

.

Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Το στρες τρώει την καρδιά, αλλά το ελαιόλαδο την προστατεύει!



Η σωστή διατροφή είναι καταλυτική για τη μείωση του καρδιαγγειακού κινδύνου. Αυτός είναι και ο λόγος που οι ειδικοί επιμένουν να προσέχουμε τι βάζουμε στο πιάτο μας, λέγοντας κατηγορηματικά όχι στα «κακά» λιπαρά, στις τροφές που είναι πλούσια στο αλάτι, στα τηγανιτά και στο τζανκ φουντ, ενώ συστήνουν να παραμένουμε πιστοί στη μεσογειακή διατροφή. 


Όπως έδειξε άλλωστε πρόσφατη έρευνα, οι συμβουλές τους αποτελούν «χρυσό». Ειδικότερα, φάνηκε πως το ελαιόλαδο βελτιώνει τη λειτουργία των αγγείων ήδη δύο ώρες μετά τη λήψη του. Παράλληλα, μειώνει το εξειδωτικό στρες και τη φλεγμονή, τα οποία οδηγούν σε πρόωρη γήρανση όλων των συστημάτων του οργανισμού.http://www.activeman.gr/news.php?page_lang=173&mpage=42&id=472#flat

Δεν υπάρχουν σχόλια: