Translate

.

Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Οι «παγίδες» που κρύβουν τα light προϊόντα



Άρθρο του Αναστάσιου Δημητριάδη, αθλητικού διατροφολόγου –προσωπικού προπονητή

Σύμφωνα με τον κώδικα τροφίμων και ποτών ένα προϊόν μπορεί να χαρακτηρισθεί ως 'light' ή 'ελαφρύ' όταν η θερμιδική του αξία ανέρχεται στο 50% κατά ανώτατο όριο της θερμιδικής αξίας του αντίστοιχου τροφίμου. Στη διατροφική ετικέτα των προϊόντων πρέπει να αναγράφεται η θερμιδική αξία του προϊόντος, καθώς και η σύνθεσή του σε θρεπτικά συστατικά (πρωτείνες-υδατάνθρακες-λίπος).


Την πρώτη κατηγορία των προϊόντων 'light' αποτελούν τα προϊόντα χαμηλής περιεκτικότητας σε λίπος. Η κυριότερη κατηγορία τέτοιων προϊόντων είναι τα γαλακτοκομικά προϊόντα. Τα ημιαποβουτυρωμένα (1,5% λιπαρά) ή και τελείως αποβουτυρωμένα (0% λιπαρά) γάλατα και γιαούρτια ακόμα αποτελούν την πλειοψηφία των προϊόντων 'light' που καταναλώνονται στην Ελλάδα.http://www.activeman.gr/news.php?page_lang=173&mpage=33&id=168#

Δεν υπάρχουν σχόλια: