Άρθρο του Αναστάσιου Δημητριάδη, αθλητικού διατροφολόγου –προσωπικού προπονητή
Σύμφωνα με τον κώδικα τροφίμων και ποτών ένα προϊόν μπορεί να χαρακτηρισθεί ως 'light' ή 'ελαφρύ' όταν η θερμιδική του αξία ανέρχεται στο 50% κατά ανώτατο όριο της θερμιδικής αξίας του αντίστοιχου τροφίμου. Στη διατροφική ετικέτα των προϊόντων πρέπει να αναγράφεται η θερμιδική αξία του προϊόντος, καθώς και η σύνθεσή του σε θρεπτικά συστατικά (πρωτείνες-υδατάνθρακες-λίπος).
Την πρώτη κατηγορία των προϊόντων 'light' αποτελούν τα προϊόντα χαμηλής περιεκτικότητας σε λίπος. Η κυριότερη κατηγορία τέτοιων προϊόντων είναι τα γαλακτοκομικά προϊόντα. Τα ημιαποβουτυρωμένα (1,5% λιπαρά) ή και τελείως αποβουτυρωμένα (0% λιπαρά) γάλατα και γιαούρτια ακόμα αποτελούν την πλειοψηφία των προϊόντων 'light' που καταναλώνονται στην Ελλάδα.http://www.activeman.gr/news.php?page_lang=173&mpage=33&id=168#
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου