Γράφει ο διαιτολόγος – διατροφολόγος, Νίκος Ευστρατίου
Η ελληνική γύρη μελισσών είναι εξαιρετικής ποιότητας, γιατί έχουμε πάρα πολύ καλές ανθοφορίες από αρωματικά φυτά. Πωλείται με το κιλό και τρώγεται μέχρι 20 γραμμάρια κάθε μέρα.
Είναι η πλουσιότερη φυσική τροφή σε πρωτεΐνες, βιταμίνες, απαραίτητα αμινοξέα, ορμόνες, ένζυμα και μεταλλικά στοιχεία κά. η ισορροπία των αμινοξέων (22) είναι καθοριστικός παράγοντας της διατροφικής αξίας της γύρης (ιannuzzi,1993b).http://www.activeman.gr/news.php?page_lang=173&mpage=7&id=583#flat
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου