Αυξημένο κίνδυνο καρδιαγγειακών προβλημάτων ή ακόμα και πρόωρου θανάτου αντιμετωπίζουν όσοι καταναλώνουν ποσότητες επεξεργασμένου κόκκινου κρέατος, σύμφωνα με έρευνα Σουηδών και Πολωνών επιστημόνων που δημοσιεύθηκε στο καρδιολογικό περιοδικό «Circulation: Ηeart Failure».
Η έρευνα αναφέρεται στη κατανάλωση κυρίως αλλαντικών, όπως σαλάμι, λουκάνικο, ζαμπόν και μπέικον ενώ δεν ξεχωρίζει τα χαμπουργκέρ. Μάλιστα οι επιστήμονες τονίζουν ότι ακόμα και η κατανάλωση μέτριων ποσοτήτων εγκυμονεί κινδύνους.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου